KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Do sada urađene četiri hibridne koronarne revaskularizacije srca

Srijeda 13. jun/lip 2018.

U sklopu pozitivnih promjena u KCUS na Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju KCUC u protekle tri sedmice urađene su četiri hibridne koronarne revaskularizacije srca. Zahvati su urađeni u hibridnoj sali. Ove procedure ne rade se nigdje u regionu, samo u najboljim svjetskim medicinskim centrima.

To je operacija na srcu bez otvaranja grudnog koša. Prednost procedure je da se skrati boravak pacijenta u bolnici. Pacijent ima optimalnu revaskularizaciju. Podrazumijeva se samo otvaranje međurebarnog prostora u dužini od četiri centimetra.

Iskustvo naših bolesnika je odlično. Prema riječima 59 – godišnjeg pacijenta Suada Karahasana, on se vrlo brzo oporavio i vratio svakodnevnim aktivnostima.

„Imao sam zdravstvenih tegoba zadnjih 15-tak godina. Na ovoj klinici predhodno mi je urađena kateterizacija i tada je konstatovano da trebam uraditi novi zahvat. Hibridna koronarna revaskularizacija srca urađena mi je prije nekoliko dana. Drugi dan sam otpušten kući. Svaka čast svim uposlenicima Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju, medicinskom timu koji radi ove zahvate na srcu. Nisam vjerovao da imamo ovako opremljenu bolnicu. Želim uputiti pohvalu za KCUS", rekao je Karahasan.

Pacijent Fadil Husarić je također zadovoljan uslugom koja mu je pružena.

„Inače sam iz Maglaja. Hvala ovim ljudima što sam operisan i što se dobro osjećam. Ranije sam ležao u drugim bolnicama, ali nigdje nisam imamo ovakvu profesionalnu i stručnu uslugu", naveo je Husarić.

Zbog uspješno izvedenih operacija menadžment KCUS izražava veliko zadovoljstvo.

„Pokazujemo da se vrijedan rad isplati. Proširit ćemo paletu usluga na Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju kupovinom dva seta instrumenata za mikrohirurške operacije", rekla je prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS.

PRESS KCUS

 

 

 

KCUS
KCUS - Srijeda 12. sep/ruj 2018.
OTVORENO PISMO JAVNOSTI
KCUS - Srijeda 29. aug/kol 2018.
KCUS prvi u FBiH uvodi testiranje na BRAF analizu
Objavljeno 20.8.2018 u 00:00
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 27 beba, od čega 15 dječaka i 12 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 459 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 172, a u internističkoj 287 pacijenata.