KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Edukacije - OJ za nauku, nastavu i klinička ispitivanja

Formulari za odobrenje edukacije i sredstava za edukaciju

Ponedjeljak 08. apr/tra 2013.

Ukidanjem Komisije za odobrenje edukacija ukazala se potreba za uvođenjem dodatne dokumentacije, odnosno zahtjeva za odobrenje sredstava kao i zahtjeva za stručno usavršavanje i edukaciju uposlenika Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.

Zahtjev za stručno usavršavanje i edukaciju uposlenika Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo mozete preuzeti klikom OVDJE
 
 


Saradnja UKCS-a i KCU Ljubljana iz interventne kardiologije

Četvrtak 28. mar/ožu 2013.

Zahvaljujući projektu saradnje Univerzitetskog kliničkog centar Sarajevo i Kliničkoga centra Univerziteta u Ljubljani (Slovenija) mr. sc. dr. Majla Ćibo iz Centra za srce je boravila na edukaciji iz interventne kardiologije u trajanju od tri mjeseca. Klinički centar Ljubljana je jedan od vodećih centara u regionu u rješavanju akutnog koronarnog sindroma. Bosna i Hercegovina je učesnik u projektu "Stent for life", tako da je saradnja ova dva centra potrebna.

Nakon obavljenog treninga i većeg broja interventnih kardioloških pretraga šef invazivne kardiologije dr. Darko Zorman izdao je mr. sc. dr. Majli Ćibo certifikat o uspješno obavljenom programu iz interventne kardiologije
Objavljeno 28.6.2018 u 08:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 8 beba, od toga 6 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 186 pacijenta. U internističkoj 77, a u hirurškoj ambulanti 109 pacijenta.