KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

KCUS dobio značajno priznanje

Četvrtak 01. feb/vel 2018.

Povodom obilježavanja međunarodnog Dana bez cigarete sinoć je u u Sarajevu održan "Smoke-free prijem”, manifestacija. Organizator prijema bilo je Udruženje PROI koje već dvije godine provodi kampanju „Smeta mi", a organizaciju su također pomogi Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, predstavnici Svjetske banke i Švicarske ambasade u BiH.

Ukazano je na značaj borbe za zdravo životno okruženje bez duhanskog dima i upućen apel da entiteti u BiH usvoje nove zakone o kontroli upotrebe duhana i duhanskih prerađevina.

Tokom prijema su dodijeljena priznanja organizacijama i pojedincima za doprinos u stvaranju zdravog okruženja bez duhanskog dima u Bosni i Hercegovini. U kategoriji ustanova bez duhanskog dima je nagrađen Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

U ime KCUS nagradu je primio Amer Ovčina, koordinator za kvalitetu u zdravstvu KCUS.
„Kontinuiranim savjetodavnim radom doprinjeli smo prevenciji pušenja duhana, kao i znatnom smanjenju pušaća među zdravstvenim radnicima u KCUS, a koji trebaju da budu dobar primjer svojim pacijentima", kazao je Ovčina.

Dobitnike nagrada odabrali su predstavnici civilnog društva i članovi Odbora za nagrade Partnerstva za BiH bez duhanskog dima.

 

KCUS
KCUS - Ponedjeljak 18. jun/lip 2018.
OGLAS za prijem radnika u radni odnos
KCUS - Četvrtak 07. jun/lip 2018.
Besplatno pregledano više od 700 pacijenta
KCUS - Četvrtak 07. jun/lip 2018.
KCUS nastavlja napredovati
KCUS - Petak 01. jun/lip 2018.
Kampanja EUROMELANOMA 2018
KCUS - Petak 01. jun/lip 2018.
U KCUS uspješno operisana tromjesečna beba
KCUS - Četvrtak 31. maj/svi 2018.
Oglas za prijem radnika za potrebe Klinike za urologiju
Objavljeno 18.6.2018 u 11:00
Tokom praznika u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 35 beba, od toga 18 dječaka i 17 djevojčica. - Tokom praznika u Klinici urgentne medicine pregledano je 633 pacijenta. U internističkoj 241, a u hirurškoj ambulanti 392 pacijenata.