KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

KCUS dobio značajno priznanje

Četvrtak 01. feb/vel 2018.

Povodom obilježavanja međunarodnog Dana bez cigarete sinoć je u u Sarajevu održan "Smoke-free prijem”, manifestacija. Organizator prijema bilo je Udruženje PROI koje već dvije godine provodi kampanju „Smeta mi", a organizaciju su također pomogi Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, predstavnici Svjetske banke i Švicarske ambasade u BiH.

Ukazano je na značaj borbe za zdravo životno okruženje bez duhanskog dima i upućen apel da entiteti u BiH usvoje nove zakone o kontroli upotrebe duhana i duhanskih prerađevina.

Tokom prijema su dodijeljena priznanja organizacijama i pojedincima za doprinos u stvaranju zdravog okruženja bez duhanskog dima u Bosni i Hercegovini. U kategoriji ustanova bez duhanskog dima je nagrađen Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

U ime KCUS nagradu je primio Amer Ovčina, koordinator za kvalitetu u zdravstvu KCUS.
„Kontinuiranim savjetodavnim radom doprinjeli smo prevenciji pušenja duhana, kao i znatnom smanjenju pušaća među zdravstvenim radnicima u KCUS, a koji trebaju da budu dobar primjer svojim pacijentima", kazao je Ovčina.

Dobitnike nagrada odabrali su predstavnici civilnog društva i članovi Odbora za nagrade Partnerstva za BiH bez duhanskog dima.

 

KCUS
KCUS - Četvrtak 15. mar/ožu 2018.
Preuzeti članak Magazina Stav
KCUS - Petak 02. mar/ožu 2018.
Reagiranje na navode online magazina Žurnal
KCUS - Srijeda 28. feb/vel 2018.
Demanti online magazinu Žurnal
KCUS - Utorak 27. feb/vel 2018.
Obustavljene posjete u KCUS
Objavljeno 19.3.2018 u 08:23
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 23 bebe, od čega 13 dječaka i 10 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 419 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 227, a u internističkoj 192 pacijenta.