NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 2 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 19 pacijenta. U internističkoj ambulanti 11, a u hirurškoj ambulanti 8 pacijenata.
Objavljeno : 23.1.2018 u 08:40 Svi izvještaji
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 4 bebe, od toga 2 dječaka i 2 djevojčice.
U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 19 pacijenta. U internističkoj ambulanti 11, a u hirurškoj ambulanti 8 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

KCUS jedini u Kantonu Sarajevo pruža usluge dijagnostike gama kamerom

Srijeda 09. aug/kol 2017.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu trenutno je jedina ustanova na području Kantona Sarajevo koja pruža uslugu dijagnostike gama kamerom, te se na Klinici za nuklearnu medicinu dnevno uradi oko 20 različitih scintigrafijskih analiza.

Scintigrafija se vrši u svrhu procjene funkcionalne rezerve određenog  organa, odnosno da li je i u kojoj mjeri određeni organ oštećen. Zahvaljujući scintigrafiji dolazi se do informacija kako određeni organ radi, odnosno kakva je njegova funkcija.

Gama kamera koristi se za snimanje unutrašnjosti ljudskog tijela, pomoću radionuklida, te je ovaj nalaz izuzetno bitan prilikom otkrivanja različitih oboljenja.

Iako se i KCUS, zbog povećane upotrebe dijagnostičkih aparata, suočava sa određenim zastojima i kvarovima u svakom momentu se prevazilaze ovi problemi kako pacijenti ne bi ispaštali uslijed prethodno nagomilanih dugova i nepravilne raspodjele poslova u ustavama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

Na Klinici za nuklearnu medicinu radi se u povećanom kapacitetu, kako bi svi pacijenti dobili neophodne analize.

 

KCUS
KCUS - Ponedjeljak 22. jan/sij 2018.
Na KCUS pacijentici odstranjen tumor od 11,4 kg
KCUS - Srijeda 10. jan/sij 2018.
Preuzeti tekst iz Sedmičnog časopisa STAV