KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

KCUS usvojio bolničku listu lijekova

Petak 11. aug/kol 2017.

Sarajevo, 11. 08. 2017. godine

 

 

Informacija za javnost

KCUS usvojio bolničku listu lijekova

 

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) usvojio je konačnu bolničku listu lijekova, koja se može koristiti u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ovaj akt sadrži Federalnu bolničku listu, kao A i B listu lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Pored toga lista sadrži i lijekove koji se ne nalaze na pozitivnim listama, a koji su neophodni za liječenje pacijenata tercijalnog nivoa zdravstvene žaštite. Obzirom da Federalna lista ne sadrži veliki broj lijekova koji su neophodni za liječenje pacijenata, posebno pedijatrijske populacije na listi koju je usvojio KCUS predviđeni su takvi medikamenti, a posebeno iz razloga što je Pedijatrijska klinika KCUS referalni medicinski centar u kojem se liječe najmlađi pacijenti iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način ljekarima u KCUS je omogućeno da znaju koje lijekove mogu propisivati pacijentima.

PRESS KCUS

KCUS
KCUS - Četvrtak 15. mar/ožu 2018.
Preuzeti članak Magazina Stav
KCUS - Petak 02. mar/ožu 2018.
Reagiranje na navode online magazina Žurnal
KCUS - Srijeda 28. feb/vel 2018.
Demanti online magazinu Žurnal
KCUS - Utorak 27. feb/vel 2018.
Obustavljene posjete u KCUS
Objavljeno 19.3.2018 u 08:23
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođene su 23 bebe, od čega 13 dječaka i 10 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 419 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 227, a u internističkoj 192 pacijenta.