KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

KCUS usvojio bolničku listu lijekova

Petak 11. aug/kol 2017.

Sarajevo, 11. 08. 2017. godine

 

 

Informacija za javnost

KCUS usvojio bolničku listu lijekova

 

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) usvojio je konačnu bolničku listu lijekova, koja se može koristiti u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ovaj akt sadrži Federalnu bolničku listu, kao A i B listu lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Pored toga lista sadrži i lijekove koji se ne nalaze na pozitivnim listama, a koji su neophodni za liječenje pacijenata tercijalnog nivoa zdravstvene žaštite. Obzirom da Federalna lista ne sadrži veliki broj lijekova koji su neophodni za liječenje pacijenata, posebno pedijatrijske populacije na listi koju je usvojio KCUS predviđeni su takvi medikamenti, a posebeno iz razloga što je Pedijatrijska klinika KCUS referalni medicinski centar u kojem se liječe najmlađi pacijenti iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način ljekarima u KCUS je omogućeno da znaju koje lijekove mogu propisivati pacijentima.

PRESS KCUS

KCUS
KCUS - Četvrtak 19. jul/srp 2018.
KCUS nabavio aparat za terapijsku hipotermiju
KCUS - Utorak 17. jul/srp 2018.
Poništenje oglasa medicinski tehničar – gipser
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
Objavljeno 18.7.2018 u 09:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 11 beba, od toga 5 dječaka i 6 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 189 pacijenata. U internističkoj ambulanti 72, a u hirurškoj ambulanti 117 pacijenata.