NASLOVNA TELEFONSKI IMENIK FAQ
°C vrijeme
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođena je 28 beba, od čega 17 dječaka i 11 djevojčica - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 408 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 242, a u internističkoj 166 pacijenata.
Objavljeno : 22.1.2018 u 08:27 Svi izvještaji
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođena je 28 beba, od čega 17 dječaka i 11 djevojčica
U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 408 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 242, a u internističkoj 166 pacijenata.
Facebook stranica Youtube kanal
BOS
ENG
Smanji tekst
Povečaj tekst
BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU
ETIČKA LINIJA
ANONIMNA PRIJAVA NEPRAVILNOSTI
+387 (0) 33 297 000
Centrala UKCS Informacije
O UKCS-U KLINIKE I SLUŽBE ODNOSI S JAVNOŠĆU KONKURSI I OGLASI ZAKONI KONTAKTI INFORMACIJA ZA PACIJENTE

Na Klinici za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam uvedena dodatna smjena za ehokardiografiju

Petak 28. jul/srp 2017.

Na Klinici za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam KCUS uvedena je dodatna smjena za ultrazvuk srca,ehokardiografiju, zahvaljujući čemu će pacijenti sa kardiovaskularnim problemima kraće čekati termin za ovu dijagnostičku pretragu.

„Ehokardiografija za urgentne pacijente radi se odmah, na osnovu indikacije naših kardiologa. Zahvaljujući uvođenju dodatne smjene skratiti ćemo čekanje i za manje hitne pacijente" – kazao je šef Klinike za bolesti srca, krvnih sudova i reumatizam, prof.dr.Mirza Dilić.

Prof.dr.Dilić istakao je da su pacijenti i njihovo zdravlje prioritet Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, te da se radi na svim aktivnostima koje za cilj imaju poboljšanje zdravstvenih usluga pacijentima.

„Nastojimo unaprijediti i ubrzati provođenje sekundarnog B i tercijarnog nivoa zdravstvenih usluga, posebno imajući u vidu da kardiovaskularne bolesti trenutno zahvataju 52% ukupne populacije"-istakao je prof.dr.Dilić

KCUS
KCUS - Ponedjeljak 22. jan/sij 2018.
Na KCUS pacijentici odstranjen tumor od 11,4 kg
KCUS - Srijeda 10. jan/sij 2018.
Preuzeti tekst iz Sedmičnog časopisa STAV