KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Na Klinici za radiologiju prvi put uradit će se dvije kompleksne procedure

Utorak 05. dec/pro 2017.

Informacija za javnost

Na Klinici za radiologiju prvi put uradit će se dvije kompleksne procedure

Od 04. od 07. decembra 2017. godine na Klinici za radiologiju KCUS rade se kompleksne neurointerventne procedure.

Po prvi put uradit će se dvije kompleksne procedure embolizacije karotido - kavernozna fistula i embolizacija aneurizme na distalnom dijelu krvnog suda. Uz tim ljekara iz KCUS ove kompleksne intervencije obaviti će i mr. sci. dr. Dimitrije Lovrič iz Klinike za neuroradiologiju Kliničkog centra Ljubljana.

On će zajedno sa našim ljekarima sa Kinike za radiologiju uraditi sedam pacijenata u pomenutom periodu, od kojih je jedan pacijent iz Unsko-sanskog kantona, a ostali iz Kantona Sarajevo.

„Već smo uradili dvije embolizacije aneurizmatskih formacija intrakranijalnih arterijskih krvnih sudova kod dvije pacijentice i jednu embolizaciju tumora. U narednim danima radit ćemo embolizacije arteriovenskih malformacija i jednu dijagnostičku angiografiju kod djeteta mlađeg od četiri godine, rekao je mr. sci. dr. Denis Bulja, neuroradiolog, vođa domaćeg tima za neurointerventne procedure.

PRESS KCUS

 

 

KCUS
KCUS - Utorak 14. aug/kol 2018.
Uskoro otvaranje dnevne onkološke bolnice KCUS
KCUS - Petak 03. aug/kol 2018.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST
Objavljeno 1.8.2018 u 10:22
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 15 beba, od toga 8 dječaka i 7 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledana su 203 pacijenta. U internističkoj ambulanti 82, a u hirurškoj ambulanti 121 pacijenta.