KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Nagrada Svjetske Islamske Akademije nauka prof. Gavrankapetanoviću

Utorak 15. nov/stu 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nagrada pod nazivom „Ibrahim Memorial Award" dodijeljena je prof. Garvrankapetanoviću kao priznanje za njegov doprinos na polju medicinskih nauka, čime je postao laureat ove izuzetno vrijedne međunarodne nagrade.
Jedno od zapaženijih predavanja na Konferenciji bilo je predavanje profesora Gavrankapetanovića o hirurškom ratnom rasuđivanju „Wartime Surgical Judgment".
Treba napomenuti da su na konferenciji u Dohi o međureligijskom dijalogu sudjelovali i nekoliko  profesora i novinara iz Bosne i Hercegovine: rektor Sarajevskog Univerziteta prof.dr. Faruk Čaklovica, akademik prof.dr.Enes Karić, Senaid Kobilica, glavni imam u Norveškoj, profesor teologije Ivo Marković, fratar Janko Ljuboš iz Fojnice, te novinari Senad Hadžifejzović, Duška Jurišić i dr. 
Prof.dr. Faris  Gavrankapetanović član je i Svjetske akademije nauka i umjetnosti u New Yorku i počasni član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske.

KCUS
KCUS - Srijeda 12. sep/ruj 2018.
OTVORENO PISMO JAVNOSTI
KCUS - Srijeda 29. aug/kol 2018.
KCUS prvi u FBiH uvodi testiranje na BRAF analizu
Objavljeno 20.8.2018 u 00:00
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 27 beba, od čega 15 dječaka i 12 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 459 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 172, a u internističkoj 287 pacijenata.