KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Nagrada Svjetske Islamske Akademije nauka prof. Gavrankapetanoviću

Utorak 15. nov/stu 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nagrada pod nazivom „Ibrahim Memorial Award" dodijeljena je prof. Garvrankapetanoviću kao priznanje za njegov doprinos na polju medicinskih nauka, čime je postao laureat ove izuzetno vrijedne međunarodne nagrade.
Jedno od zapaženijih predavanja na Konferenciji bilo je predavanje profesora Gavrankapetanovića o hirurškom ratnom rasuđivanju „Wartime Surgical Judgment".
Treba napomenuti da su na konferenciji u Dohi o međureligijskom dijalogu sudjelovali i nekoliko  profesora i novinara iz Bosne i Hercegovine: rektor Sarajevskog Univerziteta prof.dr. Faruk Čaklovica, akademik prof.dr.Enes Karić, Senaid Kobilica, glavni imam u Norveškoj, profesor teologije Ivo Marković, fratar Janko Ljuboš iz Fojnice, te novinari Senad Hadžifejzović, Duška Jurišić i dr. 
Prof.dr. Faris  Gavrankapetanović član je i Svjetske akademije nauka i umjetnosti u New Yorku i počasni član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske.

KCUS
KCUS - Utorak 17. jul/srp 2018.
Poništenje oglasa medicinski tehničar – gipser
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
KCUS - Četvrtak 05. jul/srp 2018.
Medicinski tim KCUS i ove godine u Srebrenici
KCUS - Ponedjeljak 02. jul/srp 2018.
KCUS: Nova metoda primjenjena kod 50 pacijenata
Objavljeno 28.6.2018 u 08:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 8 beba, od toga 6 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 186 pacijenta. U internističkoj 77, a u hirurškoj ambulanti 109 pacijenta.