KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Počelo rušenje stare Klinike za dermatovenerologiju KCUS

Ponedjeljak 18. jun/lip 2018.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu počelo je rušenje starog montažnog objekta u kojem je bila smještena Klinika za dermatovenerologiju KCUS. Bolesnici i uposlenici su do nedavno boravili u neuslovnom prostoru koji nije zadovoljavao standarde za liječenje i rad.

 

„Nastavljamo sa realizacijom projekata koji će sigurno unaprijediti rad ove zdravstvene ustanove, a bolesnicima olakšati boravak. Pacijenti i uposlenici Klinike za dermatovenerologiju decenijama su boravili u prostoru koji nije bio uslovan. Odlukom menadžmenta Klinika je preseljena u objekat nekadašnje Klinike za fizijatriju do trajnog rješenja", rekla je prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS.

 

Ovaj montažni objekat je izgrađen 1970. godine a dograđen 1990.godine. Sagrađen od salonit azbest-cementnog materijala, čija je proizvodnja i promet u mnogim evropskim državama zabranjen već od kraja devedesetih godina prošlog vijeka, jer su dokazano štetne po zdravlje.

 

„Želimo da pacijenti i uposlenici imaju optimalne uslove za boravak i rad u KCUS. Zdrava sredina doprinosi uspješnom liječenju ali i boljem učinku rada uposlenika", navela je prof. dr. Izetbegović.

 

U realizaciji projekta učestvuje i Općina Centar koja će za ovu namjenu izdvojiti 25.000KM. Nakon provedene procedure i dobijanja odobrenja za rušenje od nadležnih službi Općine Centar, pokrenut je postupak rušenja.

 

U blizini lokaliteta KCUS biće izgrađen kružni tok saobraćaja što će doprinijeti lakšem kretanju korisnika KCUS, uposlenika i svih građana.

 

PRESS KCUS

 

 

KCUS
KCUS - Utorak 17. jul/srp 2018.
Poništenje oglasa medicinski tehničar – gipser
KCUS - Srijeda 11. jul/srp 2018.
11.JULI DAN ŽALOSTI ZA SVE DOBRE I ČESTITE LJUDE
KCUS - Četvrtak 05. jul/srp 2018.
Medicinski tim KCUS i ove godine u Srebrenici
KCUS - Ponedjeljak 02. jul/srp 2018.
KCUS: Nova metoda primjenjena kod 50 pacijenata
Objavljeno 28.6.2018 u 08:00
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 8 beba, od toga 6 dječaka i 2 djevojčice. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine pregledana su 186 pacijenta. U internističkoj 77, a u hirurškoj ambulanti 109 pacijenta.