KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Počelo rušenje stare Klinike za dermatovenerologiju KCUS

Ponedjeljak 18. jun/lip 2018.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu počelo je rušenje starog montažnog objekta u kojem je bila smještena Klinika za dermatovenerologiju KCUS. Bolesnici i uposlenici su do nedavno boravili u neuslovnom prostoru koji nije zadovoljavao standarde za liječenje i rad.

 

„Nastavljamo sa realizacijom projekata koji će sigurno unaprijediti rad ove zdravstvene ustanove, a bolesnicima olakšati boravak. Pacijenti i uposlenici Klinike za dermatovenerologiju decenijama su boravili u prostoru koji nije bio uslovan. Odlukom menadžmenta Klinika je preseljena u objekat nekadašnje Klinike za fizijatriju do trajnog rješenja", rekla je prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS.

 

Ovaj montažni objekat je izgrađen 1970. godine a dograđen 1990.godine. Sagrađen od salonit azbest-cementnog materijala, čija je proizvodnja i promet u mnogim evropskim državama zabranjen već od kraja devedesetih godina prošlog vijeka, jer su dokazano štetne po zdravlje.

 

„Želimo da pacijenti i uposlenici imaju optimalne uslove za boravak i rad u KCUS. Zdrava sredina doprinosi uspješnom liječenju ali i boljem učinku rada uposlenika", navela je prof. dr. Izetbegović.

 

U realizaciji projekta učestvuje i Općina Centar koja će za ovu namjenu izdvojiti 25.000KM. Nakon provedene procedure i dobijanja odobrenja za rušenje od nadležnih službi Općine Centar, pokrenut je postupak rušenja.

 

U blizini lokaliteta KCUS biće izgrađen kružni tok saobraćaja što će doprinijeti lakšem kretanju korisnika KCUS, uposlenika i svih građana.

 

PRESS KCUS

 

 

KCUS
KCUS - Srijeda 12. sep/ruj 2018.
OTVORENO PISMO JAVNOSTI
KCUS - Srijeda 29. aug/kol 2018.
KCUS prvi u FBiH uvodi testiranje na BRAF analizu
Objavljeno 20.8.2018 u 00:00
U toku proteklog vikenda u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 27 beba, od čega 15 dječaka i 12 djevojčica. - U toku proteklog vikenda u Klinici urgentne medicine KCUS pregledano je 459 pacijenata. U hirurškoj ambulanti 172, a u internističkoj 287 pacijenata.