KCUS logo
KLINIČKI CENTAR UNIVERZITETA U SARAJEVU BRIGA ZA ZDRAVLJE PACIJENTA NA PRVOM MJESTU

Završen Kongres BMI 2011.

Srijeda 30. nov/stu 2011.
 

 

 

 

„Ovim Kongresom kao i ostalim aktivnostima BMI-ja želimo da sistemski uvežemo ljekare porijeklom iz BiH koji žive i rade u inostranstvu sa ljekarima u BiH, da bi im mogli prenijeti najnovija, najmodernija znanja iz određenih oblasti medicine, a isto tako i da omogućimo odlazak na usavršavanje naših ljekara u najsavremenije medicinske centre širom svijeta," istakao je prof.dr. Ismet Gavrankapetanović, predsjednik Upravnog odbora BMI."
Dr. Edib Jaganjac, predstavnik Udruženja „Lastavica" istakao je da su osnovni ciljevi ovog Kongresa: Povezivanje medicinskih fakulteta u Sarajevu i Pragu kao početak šire medicinske i univerzitetske saradnje među državama. Organizovanje razmjene studenata, ljekara kao i drugih zainteresiranih učesnika između Češke Republike i BiH. Unapređenje saradnje u medicinskoj i naučno-izdavačkoj djelatnosti. Pokušaj uvođenja BiH u naučne projekte evropske unije.
Teme Kongresa su bile podijeljene u četiri grupe i u svakoj od njih mogla su se poslušati veoma interesantna i sručna predavanja eksperata iz oblasti u kojoj su predavali. Nadamo se da će se aktivnosti BMI-ja nastaviti i u budućnosti.

KCUS
KCUS - Utorak 14. aug/kol 2018.
Uskoro otvaranje dnevne onkološke bolnice KCUS
KCUS - Petak 03. aug/kol 2018.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST
Objavljeno 1.8.2018 u 10:22
U protekla 24 sata u Klinici za porodiljstvo KCUS rođeno je 15 beba, od toga 8 dječaka i 7 djevojčica. - U protekla 24 sata u Klinici urgentne medicine KCUS pregledana su 203 pacijenta. U internističkoj ambulanti 82, a u hirurškoj ambulanti 121 pacijenta.